De Flora is het meest noordelijke gedeelte van Merelbeke, grenzend aan Melle Vogelhoek en het Gentse Gentbrugge. De Flora wordt in het zuiden gescheiden van Merelbeke Centrum door de ringvaart met zijn gekende sluizencomplex. In het westen vormt de Schelde met onder meer de plezierjachthaven de grens tussen Gent en Merelbeke.

De Flora behoort tot de stedelijke rand van Gent, maar vele groene zones maken het toch aantrekkelijk om hier te wonen. Naast de vele wijkparkjes en corridors vormen het Liedermeerspark en het – deels publiek toegankelijke – kasteeldomein Ten Berg twee groene longen voor fauna, flora en inwoners. Vele kleine wegels en trage wegen maken het tevens mogelijk om je te voet of met de fiets rustig en autoluw te verplaatsen.

Jachthaven Merelbeke

In Merelbeke is er naast het Liedermeerspark ook de Merelbeekse jachthaven waar enkele pleziervaartuigen aangemeerd liggen. Ook kan je hier Yachting Merelbeke terugvinden. Yachting Merelbeke is een watersportvereniging dat voornamelijk toervaarten doet. Vanuit de jachthaven van Merelbeke kan je eenvoudig via de Schelde Gent binnenvaren. Om de jachthaven van Merelbeke binnen te varen kan je via de Merelbeekse sluizen de oude Schelde-arm in Merelbeke nemen tot de E3 sluis. Yachting Merelbeke is ook bereikbaar met de wagen op het adres Sluisweg 1 in Merelbeke.

Restaurants in de buurt