Van harte welkom bij HOMESTAY GENT!

Om voor u en de andere gasten een aangenaam verblijf te creëren gelden bij Homestay Gent de volgende huisregels.

ALGEMEEN

Respect voor de buren


Homestay Gent is gelegen in een appartementencomplex. Homestay Gent verzoekt haar gasten vriendelijk om geen overlast te veroorzaken. Stilte graag vanaf 22 u tot 7 u.

Reservering

Bij de reservering dient altijd correct melding te worden gemaakt van het aantal personen dat bij Homestay Gent zal overnachten.

Kinderen jonger dan 14 jaar worden bij Homestay Gent niet toegestaan.

Indeling

De gastvrouw bepaalt welke indeling van de kamers en/of studio past binnen de bezetting van Homestay Gent. De gastvrouw zal de indeling -voornamelijk – baseren op de beschikbaarheid van de kamers en/of de studio. Uiteraard zal de gastvrouw het comfort voor de klant daarbij niet uit het oog verliezen.

Een offerte zal daarmee altijd worden gebaseerd op de beschikbare mogelijkheden en vormt geen uitgangpunt tot verdere onderhandeling.

Maximale bezetting kamers en studio


Homestay Gent heeft de beschikking over drie tweepersoonskamers en vier eenpersoonskamers.

De tweepersoonskamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van 2 personen en de één persoonskamers voor een maximale bezetting van 1 persoon. Het is derhalve niet toegestaan om met meer dan twee personen in de kamer te overnachten en/of te verblijven bij een tweepersoonskamer en voor een één persoonskamer is de bezetting maximaal 1 persoon.

Bij het overtreden van de op het reserveringsformulier/ online booking site aangegeven en/of maximale bezetting zal Homestay Gent per overtreding 100% van het op dat moment geldende overnachtingstarief in rekening brengen, bovenop de reeds verschuldigde verblijfskosten.

Bezoekers

Indien u gasten wenst te ontvangen, dient u de gastvrouw hiervan vooraf in kennis te stellen.

Inchecken

Inchecken gebeurt in principe vanaf 15:00 uur. In overleg met de gastvrouw kan een andere tijd worden afgesproken. Inchecken gebeurt bij voorkeur voor 22:00 uur.

Geeft u in ieder geval uiterlijk één dag vóór aankomst aan hoe laat u ongeveer verwacht aan te komen. U kunt bijvoorbeeld ook eerder arriveren, om alvast uw bagage neer te zetten en de sleutel op te halen. Voor het inchecken krijgt u de toegangscode(s) via mail op de dag van aankomst.

Uitchecken

Uitchecken kan tussen 7:00 tot uiterlijk 11:00 uur op de dag van vertrek. Afhankelijk van de bezetting, kan in overleg met (en na toestemming van ) de gastvrouw voor de weekendboeking, op zaterdag en zondag een andere uitchecktijd tot 12:00 uur gelden. Richtlijn blijft evenwel 11:00 uur.

Late uitcheck

Een late uitcheck na 11:00 uur tot 15:00 uur is mogelijk tegen een extra betaling van €20,00 afhankelijk van beschikbaarheid en na goedkeuring van de gastvrouw.

Sleutelbeheer


Bij aankomst ontvangt u één sleutel bestemd voor uw verblijf die zich in een sleutelkluisje bevind van uw geboekte kamer. U dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van de deuren van uw verblijf en voor het uitdoen van de verlichting. Bij het uitchecken graag de sleutel weer inleveren door terug te plaatsen in de sleutelkluis (master locker).

Verlies sleutel en/of laattijdige afgifte 

Bij verlies van een sleutel brengt Homestay Gent u € 200,00 in rekening. Ook als de sleutel niet terug geplaatst is op het uitcheckuur ( ten laatste 11 u) en indien er geen toestemming werd gegeven om later uit te checken zal Homestay Gent de kosten van €200 aanrekenen voor het vervangen van de sloten.

Nota: het cilinderslot wordt steeds vervangen als de sleutel niet terug gebracht is voor 14 u. 

Waarborgen hygiëne

Het is niet toegestaan om de bedden in de kamers en/of studio zonder lakens en slopen te beslapen.

In het geval dat tijdens de overnachting niet verwijderbare vlekken in het matras, dekbed, sprei en sierkussens of handdoeken ontstaan, zal Homestay Gent de hierdoor ontstane reinigingskosten en/of kosten ter vervanging van de materialen bij de klant in rekening brengen.

Tijdens het verblijf in Homestay Gent vragen wij u om een milieubewuste omgang met water en stroom.

Prijzen

De prijzen zijn inclusief gas, water, elektra, bed, bad en keukenlinnen. Het gebruik van koffie en thee en toiletartikelen. Gratis gebruik van TV, Wifi en gratis parkeergelegenheid aan het terrein bij Homestay Gent

In het onverhoopte geval dat de servicediensten zoals TV en of Wifi niet of niet naar behoren functioneren tijdens het verblijf bij HomestayGent geeft dit de klant geen recht tot restitutie van het geheel of een deel van de verschuldigde kamerprijs.

Parkeren

Uw auto kunt u gratis parkeren op de openbare weg aan het gebouw of u kan, mits reservatie betalend parkeren in onze afgesloten garage. Prijs per dag €5

Geluid

Homestay Gent vraagt haar gasten om zich van luidruchtigheid in het door hen gehuurde verblijf / studio en de algemene ruimtes te onthouden. Alle muziek – en elk ander geluid – op welke wijze voortgebracht moet op kamersterkte zijn afgestemd, zodat geen geluidsoverlast ontstaat voor de overige gasten en omwonenden en is sowieso verboden van ’s-Avonds 22:00 tot ’s morgens 07:00 uur. Wij verzoeken gasten vooral rekening te houden met geluidsoverlast in de inkomhal, de gemeenschappelijke keuken en het terras.

Afval

Vuilnis kunt u in de daarvoor bestemde afvalzakken deponeren. Leeg glaswerk mag u laten staan, deze zal de gastvrouw in verband met afvalscheiding voor u opruimen.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Roken

Bij Homestay Gent is roken in de verblijven en de algemene ruimtes verboden. In overleg kunt u roken op het terras, ( uitsluitend voor gasten room 3) en buiten aan de inkomhal, mits anderen hier geen last van hebben en de veiligheid niet in gevaar komt. Tijdens het roken dienen de deuren en de ramen van het verblijf gesloten te zijn. Het terras dient peuk vrij te blijven. Peuken moeten derhalve worden achtergelaten in de daarvoor bestemde peukenbak. Laat kaarsen niet onbeheerd branden.

Bij een vaststelling van een overtreding op het rookverbod zal er een schadevergoeding van 100€ worden aangerekend 

Alcohol en (soft) drugs

Alcoholmisbruik is verboden, dus geniet, maar drink met mate. Het is bij Homestay Gent verboden om drugs te bezitten, te gebruiken en/of te verhandelen.

Internet

Homestay Gent biedt een WIFI gastennetwerk aan. De gebruiker zal zich onthouden van het bezoeken van internet websites die een onrechtmatig karakter hebben of die niet stroken met de reputatie van Homestay Gent als aanbieder van de accommodatie. Bij constatering of het vermoeden van hinder van derden en/of (overig) internetmisbruik door de gebruiker heeft Homestay Gent het recht zonder nadere aankondiging de toegang tot internet al dan niet geheel te blokkeren.

Schade

Homestay Gent is op geen enkele manier aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies of diefstal die u heeft of ondervind tijdens uw verblijf bij Homestay Gent.

Mocht er tijdens uw verblijf schade worden veroorzaakt aan de accommodatie of de inrichting ervan, dient u de gastvrouw hiervan op de hoogte te stellen.

Elke schade die werd veroorzaakt zal afzonderlijk beoordeeld worden, naargelang de schade zal het bedrag van vergoeding bepaald worden.